pátek 2. ledna 2009

A stejne jsem mestska holka...

Mam rada prirodu. Mam rada les. Mam rada ticho. Ale prece jen, ceho je moc, toho je moc. Takze jsem hnedka vyuzila prilezitosti k osvezeni pameti, jak vlastne vypada mestsky zivot. V pondeli jsem rada na dva dny sbohem vesnici, at zije Montreal a city life :)
Nakupovani neni zrovna moje hobby, ale tak kdyz uz se vam boty temer rozpadaji a kalhoty take volaji po obnove, nemate moc na vyber. Uz jen to, ze jsem to odkladala a odkladala, protoze tu neni nikdo, kdo by mi rekl: ,, Sakra jdi si konecne koupit ty novy boty.." A navic, mesto neskyta jen nakupy, ze? My mestske holky vime, co si ve meste pocit :)

Sehnat kalhoty bylo vzdycky trochu psycho (trochu dost, ale nebudeme to zvelicovat, ze?). Byla jsem sice psychicky obrnena, nicmene stejne opetovne zjisteni, ze kalhoty, ktere chci, pravdepodobne neexistuji, me dohanelo k silenstvi. Ale nebyla bych to ja, kdybych z toho nejak nevybruslila. Zas a znovu me "zachranily" dobre znamosti. Protoze mistni vi. A tak jsme se ocitly v ctvrti, ktera pripominala tovarny a manufaktury, pred malym (zvenku a na prvni pohled!) obchodem s nazvem "Jeans jeans jeans". Kazdym schodem niz jsem zirala vic a vic. Nikdy jsem nic podobneho nevidela, bylo to neuveritelne. Byla jsem z toho tak vedle, ze na anglicko-francouzskou poznamku "It's not chic mais c'est chouette." jsem jen prikyvla.
Ale nez vam popisu, jak to tam vypadalo, je nutne objasnit, co vse se skryva pod slovickem "vsude". Kdyz reknu vsude, znamena to, ze neexistuje volne misto, ze mistnost je opravdu od stropu po podlahu plna, no more space, pleine, pas de place, full...
Ted muzu rict, ze onen obchod, ktery se tady podobal spis podzemni manufakture, byl plny kalhot. Byly vsude. Otaceci stojany na zemi byly tak blizko sebe, ze temer nebylo kudy projit. Jen mistni se tam vyznali. Obrovske drzaky na stenach az po strop obtezkane nekolika snad tisici jeans. Kazde male misatecko bylo vyuzito. Jako misto to nebylo prilis elegantni a krasne, ale me to naprosto dostavalo. A to nejlepsi melo jeste prijit.
Udajne neni nikdo, kdo by z obchodu odesel bez jean, ktere mu dokonale sedi a se kterymi je dokonale spokojen. Neverila jsem tomu. Obzvlast ja, a moje naroky. Nicmene stejne jsem slecne vysvetlila vsechny parametry mych "vysnenych" kalhot. cekela jsem odpoved typu:,,Takovy to nemame, tento typ se k nam vubec nedodava..." Neco, co slysim pokazde, kdyz se poprat v obchode. o to vic mi vyrazilo dech, kdyz slecna prikyvla a se slovy "wait a moment" se zanorila do hlubin regalu. Za chvilicku se objevila as s sesti pary kalhot v naruci. Prohlasila, ze to by mel byt muj model a vyslala me ke zkusebnim kabinkam. A opet zmizela v mori jeanu. V kabince nebylo zrcadlo, pro posouzeni se muselo vylezt ven a podivat se do zrcadla na dverich. Hnedka pri prvnim zkouseni jsem pochopila proc. Bylo tam asi pet kabinek a vsechny je mela pod palcem jedna slecna. Vysla jsem ven v prvnim modelu a one ke mne hned mluvila. Tak jsem i ji vysvetlila pozadavky svych dream jeans. Prohlasila, ze mam vyzkouset vsechny, co mi ta prvni slecna dala. Dobra. Svleknout, nandat jine, vyjit ven. Skoro rutina. A pokazde mi slecna dala nejake doporuceni. A jak to tak v zivote byva, az ty seste mi sedely nejlip. Uz jsem si myslela, ze vyber je u konce. Jak jsem byla blahova! Slecna zamumlala neco jako ok ok ok, ale zkusime jeste neco jineho. Otocia se a zarvala (ano, opravud kricela!) smerem do obchodu: ,,Jenny, prines mi 30, M, bla bla bla ..(blizsi specifikace modelu asi..?) " A divka Jenny se zanorila do regalu a za chvilku prinesla dalsich osm paru kalhot. A znovu, vsechny vyzkouset. Pochopila jsem, ze slecna u kabinek je big boss, posuzovala vsechny v kabinkach, doporucovala a sefovala sve "mysky", ktere se norily do regalu a donasely navrhnute modely. nemohla jsem tomu verit. mela jsem na sobe neco kolem 25 paru jeanu! Dvacet pet! Sileny!...
A vysledek? (no, nebojte, vysledek byl, jeste aby ne, po takove modni prehlidce...)
Mam ty nejskvelejsi a nejdokonalejsi a hlavne ty dlouho vysnene jeany! :) A co vic, na tohle nakupovani jen tak nezapomenu!

1 komentář:

klarrrka řekl(a)...

docela zavidim, protoze svoje nejvic oblibeny dziny jsem si fakt totalne roztrhla a nezbyva mi nic jinyho, nez si jit koupit nejaky jiny..jenze tady u nas to bude asi fakt psycho /-: